Rosacea

Het beeld van Rosacea kan erg lijken op acne, doordat er ontstekingen in het gezicht zijn. Het grote verschil is dat erbij Rosacea geen mee-eters zichtbaar zijn en vaak weinig puistjes met pus. Rocasea kenmerkt zich door roodheid in het gezicht, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), ontstekingen en soms puistjes. Rosacea komt vaak voor op na het 30e levensjaar en vaker bij vrouwen dan mannen. Het is een hardnekkige aandoening, maar is wel te behandelen en of te onderdrukken.

De oorzaak van rosacea is niet bekend. Er zijn wel een aantal factoren die rosacea kunnen doen verergeren zoals alcohol, bepaalde voedingsmiddelen, blootstelling aan zonlicht, sommige geneesmiddelen, overgevoeligheid voor huidverzorgingsproducten, stress en hormonen.

De huidtherapeut zal, indien nodig, overleggen met uw huisarts om tot een adequaat behandelplan te komen. Rosacea is een chronische huidaandoening. Er zijn echter wel behandelmethodes om de rode huid te doen kalmeren. Dit kan door gebruik van medicatie op voorschrift van uw huisarts en/of met behulp van producten die wij als huidtherapeute adviseren. De huidtherapeut kan er bovendien voor zorgen dat de klachten van roodheid verminderen door een behandeling met de vaatlaser.

We hebben goede resultaten geboekt met combinatiebehandelingen door middel van adviezen, producten en chemische peelings.

Hoe ontstaat het?

Over de oorzaak van Rosacea is nog veel onbekend. Wel is bekend dat uitwendige factoren de klachten kunnen toenemen. Voorbeelden zijn:

  • Voedingsmiddelen (hete kruiden) en alcohol
  • Warmte
  • Zonlicht
  • (Irriterende) huidverzorgingsmiddelen
  • Cosmetica

U kunt ten aller tijden een afspraak met ons maken voor advies en eventueel een behandeling.

Behandeling(en)