Permanente make-up

Steeds meer vrouwen kiezen voor permanente make up (of: permanent make up). En dat is niet verwonderlijk. Met permanente make up zie je er altijd verzorgd uit. Ideaal bij het sporten, zwemmen, in de sauna, voor mensen met een druk leven, gezin of carrière en voor mensen met gevoelige ogen en mensen die slecht tegen cosmetica kunnen. Hier lees je er alles over! Je kunt er 24 uur per dag verzorgd uitzien, zonder dat je make-up hoeft te gebruiken. Altijd een verzorgde en sprekende uitstraling.

Permanente make up bestaat al heel lang, maar de laatste jaren wint het sterk aan populariteit. Dat komt doordat er steeds meer kan en door de toenemende kwaliteit van apparatuur en pigmenten. Ook opleidingsniveau en ervaring zijn van grote invloed op de kwaliteit van het eindresultaat.

permanente make-up permanente make-up

Wat is permanente Make-up

Permanente Make up/ Dermatografie ofwel medische tatoeage is het in de huid brengen van pigment door middel van een tatoeagetechniek. Tijdens het aanbrengen van een medische tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een blijvende vorm of afbeelding. De inkt- en pigmentstoffen benaderen de natuurlijke kleur van de huid zo goed mogelijk en moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. De inkt- en pigmentstoffen die worden gebruikt voor een medische tatoeage zijn oplosbaar door het lichaam zodat de tatoeage vervaagt in de loop der jaren.

Wat kan uw huidtherapeut voor u betekenen?

Bij bepaalde huidaandoeningen kan uw huidtherapeut uw huid zodanig van pigment voorzien dat de huidaandoening bijna onzichtbaar wordt, bij anderen, moet men zich tevreden stellen met het “minder” zichtbaar maken of camoufleren van de huidaandoening.

Indicaties voor permanente make-up:

  • Tepel- en tepelhof van kleur voorzien na een borstreconstructie;
  • Littekens van kleur voorzien na bijvoorbeeld brandwonden, snijwonden of bij elke vorm van een litteken die afwijkend is van kleur;
  • Bij het geheel of gedeeltelijk ontbreken van de wenkbrauw bij bijvoorbeeld alopecia areata patiënten of na een chemokuur;
  • Voor mensen die een permanente eyeliner willen;
  • Voor het verbeteren van een litteken door middel van tatoeëren zonder pigmentstof.

Voorafgaand aan permanente make-up

Voorafgaand aan een dermatografiebehandeling wordt tijdens een intakegesprek geïnventariseerd wat de klacht is en of u in aanmerking komt voor permanente make-up. Daarna wordt het te behandelen gedeelte geïnspecteerd en worden de juiste kleuren bepaald. Verder wordt er informatie gegeven over de behandeling en de nazorg.

Huidverzorging na permanente make-up

Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is het behandelde gebied na ca. één week genezen. Hierin krijgt u advies van uw huidtherapeute.

permanente make-up