Binnen de huidtherapie bestond de behoefte aan een productserie die wat betreft werkzaamheid, prijs, exclusiviteit en presentatie voldoet aan de door de huidtherapie gestelde eisen. Na intensieve samenwerking tussen huidtherapeuten, cosmetologen en dermatologen heeft dit geresulteerd in de ontwikkeling van de Meditopics productserie. De serie is speciaal gemaakt voor de problematische huid (droog, ouder wordend, acné), is hypo-allergeen en bevat indien mogelijk geen kleur- en geurstoffen. De serie bevat onder andere crèmes, peelings, huidreinigers, lotions en een sunblock. De Meditopics-producten zijn exclusief voorbehouden aan huidtherapeuten en dermatologen en zult u niet aantreffen op andere verkooppunten, aangezien een goede begeleiding vereist is.

Een greep uit de productlijn:

Huidreiniger op basis van Melkzuur pH 3,5

Meditopics Huidreiniger op basis van melkzuur pH 3,5 is speciaal onwikkeld voor de behandeling van de gevoelige huid en het bestrijden van acné. Meditopics Huidreiniger pH 3,5 is zeer geschikt als ondersteunende behandeling van huidproblemen en voor de verbetering van de externe intieme hygiëne. Meditopics Huidreiniger pH 3,5 is bijzonder geschikt voor de reiniging en verzorging van de gevoelige huid die geen alkalihoudende zepen of detergenten kan verdragen. De zuurgraad van de huid wordt gereduceerd tot pH 3,5, hetgeen ideaal is, zelfs voor de gevoelige huidtypen. Hierdoor biedt Meditopics Huidreiniger pH 3,5 een natuurlijke bescherming tegen het binnendringen van micro-organismen en droogt de huid niet uit.

AHA gel 5% – 10%

Een peeling (van het Engelse “peel” = pellen) is een dermatologische handeling die tot doel heeft de huid af te pellen (dunner maken), zodat zodat via regeneratie van corium en epidermis de huid er beter uit gaat zien. Peelings werden al in de oudheid toegepast, voornamelijk door de Egyptenaren. De Alpha-hydroxyzuren (AHA’s), waartoe onder andere het veel gebruikte glycolzuur behoort, zijn een familie van plantaardige zuren (melkzuur, wijnsteenzuur, appelzuur en druivenzuur) die over buitengewone dermatologische eigenschappen beschikken. Producten die AHA’s bevatten zorgen voor een versnelde afschilfering en stimuleren de nieuwvorming van collageenvezels. Zo zorgen zij voor een versnelde vernieuwing van de huid. Tijdens het gebruik van Meditopics AHA Gel is het belangrijk altijd een zonneproduct met een hoge beschermingsfactor gebruiken.

Hydraterende crème

Meditopics Hydraterende Crème is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van de droge en gevoelige huid en als ondersteunende behandeling van huidproblemen. Voor de verzorging van de kwetsbare huid na medicijngebruik of na dermatologische behandelingen. De unieke samenstelling van Meditopics Hydraterende Crème met een hoge concentratie aloë-vera, amandel- en jojobaolie zorgt voor een snelle en duurzame hydratatie van de opperhuid en vermindert het natuurlijk vochtverlies. Meditopics Hydraterende Crème is ongeparfumeerd, hypo-allergeen en bevat vitamine E.