Laser ontharing

Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, plukken of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met laserontharing is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen. Huidtherapie Twente heeft duidelijk gekozen voor de Lightsheer diodelaser. De Lightsheer diodelaser is door klinische studies aangewezen als een van de meest effectieve ontharingslasers en is goedgekeurd door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA voor definitieve haarreductie.

De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten welke lid van de Nederlandse Vereniging Huidtherapie(NVH) zijn.

Wat kunt u met behulp van laserontharing bereiken?

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 95% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn.

Wereldwijd zijn honderdduizenden klanten behandeld met een bevredigend resultaat. Uit onderzoek is gebleken dat 96% van de klanten tevreden is over de resultaten.
Naar aanleiding van de resultaten uit de vele en uitgebreide studies wordt deze laser ook wel de “Gouden Standaard” voor permanent ontharen genoemd. De LightSheer diode laser is daarom de juiste keuze voor optimale veiligheid en maximale effectiviteit.

De werking van ontharen met laser.
De door de laser uitgezonden zuivere en zeer krachtige lichtstraal wordt door het pigment in het haar opgenomen en omgezet in warmte en naar het haarzakje geleid. De haarwortel wordt hierdoor vernietigd. vernietigde haartjes komen nooit meer terug. Door het zuivere, zeer krachtige en geconcentreerde lichtflits van de laser worden zelfs de dieper gelegen haarworteltjes bereikt waardoor maximaal resultaat wordt behaald.

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?

Vrijwel alle lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld het gezicht, bikinilijn, benen, armen, oksels en rug kunnen met laserlicht worden behandeld.

Doet het pijn?

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een warm prikkelend gevoel geconstateerd. Na afloop van de laserontharing behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, welke snel weer verdwijnt.

Hoeveel behandelingen hebt u nodig?

De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. Gemiddeld heeft men 6 tot 8 laserbehandelingen nodig met 5-6 weken tussen elke laserbehandeling. Sommige personen zijn in verband met hun haartype of haarkleur minder geschikt voor een laser-ontharingskuur. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zijn het meest geschikt voor deze behandeling. Bij mensen met wit en lichtblond haar boeken we weinig tot geen succesvolle resultaten. Deze haren kunnen we wel behandelen door middel van elektrische epilatie.

Vooraf aan de behandeling?

Voorafgaande aan de behandeling is het raadzaam 4-6 weken niet te epileren, harsen of andere ontharingsbehandelingen te ondergaan, doordat de haar de geleider van het laserlicht is, moeten deze haren zo veel mogelijk aanwezig zijn in de huid. Scheren of knippen mag wel. Daarnaast is het van belang dat uw huid vóór een behandeling niet teveel is blootgesteld aan de zon of zonnebank. Een gebruinde huid kan namelijk ook laserlicht absorberen; dit kan risico’s met zich meebrengen en ten koste gaan van de effectiviteit van de behandeling en er kunnen donkere of lichte vlekken ontstaan na het laseren.