Ontharen met Lightsheer diodelaser

Iedereen die haren heeft op plaatsen waar men dat liever niet wil, kent het probleem van altijd maar scheren, harsen of epileren. Het kost veel tijd, veel geld en spontane uitjes gaan eerst door een haarinspectie vooraf.
Bij overbeharing op het lichaam beginnen we meestal niet eens aan elektrisch ontharen. Inmiddels is de wetenschap zo ver dat er een nieuwe, zeer goed uitgeteste methode op de markt is. Als u verder leest kunt u dan ook kennismaken met de nieuwste vorm voor definitief ontharen de revolutionaire dioden ontharingslaser.

Zo werkt het ?

 De gekoelde kop van het ontharingslaser (dit is een blokje van 1cm²) wordt geplaatst op het te behandelen
gebied. De puls van de laser, welke maar een fractie van een seconde zijn energie vrijgeeft, richt zich op het pigment onder aan de haar, door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje waar de haar uit groeit.
Door het maar zo kort afgeven van de warmte en het gebruik van de gekoelde kop zal de huid in de omgeving van de haar goed beschermd zijn.

Wat mag u verwachten?

De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten (bovenlip) tot een uur of meer (benen of armen), afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat de laser zich richt op het pigment onder aan de haar en alleen haren die in de groeifase zijn dit pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn (5 tot 7).

De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren deze groeifase heeft bereikt. De behandeling zelf is licht pijnlijk. De meeste mensen kunnen de behandeling zeer goed verdragen. Na de behandeling ziet de huid wat rood, zoals na zonnebrand en kan wat zwelling vertonen.
Dit is echter volledig afhankelijk van het huidtype. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, u kunt direct uw normale bezigheden hervatten.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. Belangrijk is dat de huid niet donkerder is dan de kleur van

het haar of door de zon gebruind is, de haren mogen niet te dun (licht dons) of te wit zijn. De energie die vrij komt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan de haar, bij licht dons is deze niet aanwezig en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid te veel energie op. Ook op plekken waar u ontstekingen krijgt door ingegroeide haren zoals in de liezen, baardstreek bij mannen maar ook benen is het een hele goede indicatie om te starten met een laserbehandeling door middel van de lightsheer diodelaser.

Vaak na 1-2 behandelingen zie je al bijna tot geen ingegroeide haren meer, dus geen rode ontstekingen of pijnlijke en ontsierde plekken in het te behandelend gebied.

Waarom een dioden laser?

Dit is een echte laser en het voordeel van de diodelaser is dat er een exacte golflengte mee kan worden bereikt. In het geval van de diodelaser wordt er laserlicht geproduceerd met een exacte golflengte van 810 nm.

Hoe verwijdert de laser het haar? Het licht dat vrijkomt uit de laser wordt door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie. Het laserlicht heeft een golflengte van 810 nm, dit is de ideale golflengte om door het pigment van de haar opgenomen te worden, zonder dat de bloedvaten en water in het weefsel worden geraakt. De verhitting van het haarfollikel heeft als gevolg: vernietiging/beschadiging van het haarfollikel met als gevolg vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging van het follikel.

De diodelaser is als enige systeem in staat een follikel in 1 behandeling te vernietigen!

Doet het zeer?

Echt pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger
dan andere delen. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De diodelaser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Rekent u in ieder geval op 5 tot 7 behandelingen, in sommige gevallen zullen er echter meer behandelingen nodig zijn. De eerste drie behandelingen zullen met een tussenpoos van 5 of 10 weken plaatsvinden. De eventuele volgende behandelingen kunnen wat langere tussentijd nemen. Er zijn in ieder geval 3 behandelingen nodig om alle haren in de groeifase te raken. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats doen wij niet, onder invloed van veranderingen in het lichaam (denk maar aan hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen. 

Wie kunnen met de diode laser behandeld worden?

Eigenlijk bijna alle huidtypes en haarsoorten van mannen en vrouwen! Er zijn echter een paar uitzonderingen, lichte donshaartjes en harde witte haren reageren minder goed op de laser, dit omdat zij geen/bijna geen
pigment hebben. Mocht u twijfelen of uw huid geschikt is voor een laserbehandeling,
aarzel dan niet en neem contact met ons op zodat wij samen kunnen overleggen. Uiteraard beoordelen wij voorafgaand aan de behandeling huid en haarsoort en overleggen met u wat u van de lightsheer diodelaser mag verwachten.