Endermologie

Endermologie heeft betrekking op alles wat zich onderhuids afspeelt, zoals vetophopingen, stoornissen in het bindweefsel en littekenweefselvorming. De endermologie-behandeling maakt korte metten met een verslapte huid en lichte vorm van cellulitis. De behandeling is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage, resulterend in een sterke verbetering van stofwisseling en bloedcirculatie. De huid krijgt zijn elasticiteit terug.

Endermologie behandeling met LPG-apparaat

De behandeling van het LPG-apparaat neemt de huid op en bewerkt deze door een in- en uitrollende beweging. Huidplooien komen daarbij los van hun onderlaag. De rollende en zuigende beweging van de behandelkop stimuleert de bloed- en lymfecirculatie van het lichaam en bevordert de afvoer van afvalstoffen. Aangetoond is dat de behandeling de organische functies herstelt en activeert en dus perfect past in de nieuwe filosofie van genezen c.q. uitvoering van cosmetische correcties, waarbij de voorkeur uitgaat naar natuurlijke oplossingen!

Een goed uitgevoerde endermologie-behandeling doet overigens geen pijn, is veilig en kent onder normale omstandigheden geen bijverschijnselen.

Bij Huidtherapie Twente wordt endermologie voornamelijk toegepast bij fibrose en littekens die ontstaan zijn na een operatie zoals bijvoorbeeld oedeem en pijnlijke littekens na een borst-amputatie.