Co2 laserbehandeling bij wratachtige verdikkingen.

Op de romp kunnen soms vele wratten ontstaan. Dit zijn veelal verruca seborrhoica (ouderdomswratten) De grootte van de wratten varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters. Ook Steelwratjes ( fibromen), zijn gesteelde, zachte goedaardige huidtumoren, die zowel bij mannen als bij vrouwen kunnen voorkomen. Steelwratjes komen meestal voor in de hals, oksels, op de romp op de oogleden en in de liezen. Bij vrouwen zien we steelwratjes ook wel onder de borsten. Meestal hebben deze wratjes dezelfde kleur als de huid. Soms kunnen ze ook wat donkerder van kleur zijn. De grootte varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters. Steelwratjes komen vaak voor in grote groepen, maar u kunt ook last hebben van één enkel steelwratje.

Je ziet ze dan vooral op plaatsen waar wrijving is, bijvoorbeeld met kleding en/of sieraden. Ze kunnen makkelijk worden verwijderd door middel van CO2 laser en is niet echt pijnlijk. Het geneest vaak binnen enkele dagen.

Mede door de jarenlange samenwerking met de dermatologen zijn we gespecialiseerd in het verwijderen van ouderdomswratten, vlekken en steelwratjes.

Wratten ontstaan door virale huidinfecties. U ziet vaak bij de ouderdomswratten dat deze vaak genetisch bepaald zijn en dus ook veel in families voorkomen.

De ultrakorte lichtflitsen uit de laser verhitten de oneffen huidlagen van de wrat kortstondig, waardoor de huidlagen beschadigd raken. Tegelijkertijd stimuleert de laser de aanmaak van collageen, elastine en nieuwe huidcellen zodat de beschadigde huid zich in korte tijd vernieuwt.

Resultaat en bijwerkingen

Binnen enkele dagen tot een week is de huid hersteld en is de verkleuring in het behandelde gebied verdwenen. De kans op bijwerkingen of irritatie is zeer klein omdat de laser computergestuurd wordt en tot op tienden van millimeters nauwkeurig werkt.

Vraag de huidtherapeut bij het intakegesprek altijd naar het verwachte resultaat en de mogelijke risico’s.