Chemische Peeling

Vindt u het moeilijk om tijd vrij te maken voor een peelingbehandeling of bent u daar nog niet aan toe? Vindt u uw huid voor een laserbehandeling nog te jong, maar u beseft dat enkel de traditionele behandelingen uw huid niet meer optimaal in vorm houden. U heeft geen zin om lang in de behandelstoel te liggen, maar wilt u wel resultaat? Dan zijn de chemische peelings (dermapeels) iets voor u.
Het assortiment medische Derma Peels die Huidtherapie Twente gebruiken is ontwikkeld door een team vooraanstaande wetenschappers en artsen en behoort tot het topsegment. De behandelingen zijn revolutionair en bieden een effectieve oplossing voor een breed scala aan huidindicaties zonder een langdurig herstelproces.
Soms biedt een eenmalige gezichtsbehandeling niet voldoende stimulans om het beoogde resultaat te kunnen behalen en is het nodig een stapje verder te gaan door een Derma Peel kuur te ondergaan.

Hoe werkt een chemische Peeling?

Bij een Derma Peeling gebruiken we een vloeistofoplossing die de toplaag van uw huid (de dode huidcellen) er af ‘pelt’, waardoor de frisse en jonge huidcellen daaronder zichtbaar zijn. Er zijn verschillende peelings variërend van lichte peelings die subtiele resultaten boekt en slechts een kleine herstelperiode heeft tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar een iets langere herstelperiode hebben.

Tijdens een Derma Peel behandeling wordt een vloeistofoplossing op de huid aangebracht welke de huid stimuleert en het beoogde probleem systematisch verbetert. De uitvoering van de Derma Peel behandeling gaat altijd volgens een vaste werkwijze. Deze werkwijze is bewezen effectief en zorgt voor het beste resultaat.

Stap 1: Reinigen
Stap 2: Voorbereidingsoplossing en producten voor thuisgebruik ter voorbereiding op de Derma Peels
Stap 3: Derma Peel
Stap 4: huidverbeterende producten
Stap 5: Advies producten voor thuisgebruik

Doet een chemische peeling pijn?

Wat u tijdens de behandeling kunt ervaren, is afhankelijk van de sterkte van de Derma Peel. Dit kan oplopen tot een warme sensatie met licht prikkelen. Om dit te compenseren is het mogelijk dat uw huidtherapeut door middel van een ventilator lucht over uw gezicht verspreidt om de behandeling zo comfortabel mogelijk voor u te maken.

Wat is de hersteltijd van een chemische peeling?

De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de Derma Peel. Direct na de behandeling kan uw huid er licht rood uitzien, maar dat zal snel afnemen. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden hervatten.

 

Derma Peel: Acne

Deze behandeling levert hoge concentraties anti-acne werkstoffen die tot de kern van het probleem dringen en onder controle brengen. De behandeling maakt uw huid direct zacht en verfijnt uw poriën, waardoor er minder vuil achterblijft. Door op tijd met de behandeling te beginnen, verkleint u het risico op littekenvorming in de toekomst. Ideaal voor de acne-gevoelige en/of vette, dikkere huidtypen.
Derma Peels mogelijkheden: Pumpkin Resurfacer, Salicylic Acid Peel, Glycolic Peel, Modified Jessner Peel.

Derma Peel: Huidveroudering

Deze huidverzachtende en -verjongende behandeling zorgt voor substantiële resultaten tegen de tekenen van huidveroudering. De werking van deze behandeling
stimuleert de huidcellen diep in de huid en bevordert de collageen- en elastineproductie. Fijne lijntjes, een minder stevige huid en huidschade door zon en omgevingsfactoren worden resultaatgericht aangepakt. Uw huid wordt sterker,
gladder en stralender. Derma Peels mogelijkheden: Alpha Peptide Resurfacer, Modified TCA met Retinol.

Derma Peel: Pigmentatie

Deze behandeling is uitermate geschikt voor de hypergepigmenteerde huid. De werkstoffen dringen diep door in de pigmentcellen en zorgen voor een zachte, maar
effectieve vermindering van ongewenste kleurverschillen in de huid. Uw huidteint wordt opmerkelijk egaler. Derma Peel mogelijkheden: Lactic Acid Resurfacer

Peelings kunnen ook gecombineerd worden met andere behandelingen zoals microdermabrasie, microneedling (Dermapen) en producten voor thuisgebruik om het resultaat te optimaliseren.

Huidtherapie Twente heeft een programma opgezet waarbij u bewezen thuisproducten tegen betaalbare prijzen kunt combineren met chemische peelings bij Huidtherapie Twente. Hierbij krijgt u een optimaal resultaat tegen een betaalbare prijs. Hiervoor stellen we een behandelschema op die bij uw huid of aandoening het beste resultaat zal geven.