Cellulitis

Bij cellulite ziet de huid op de bovenbenen (dijen), billen, buik of bovenarmen er bobbelig uit. Door verschillende oorzaken worden de vetcellen in het onderhuidse weefsel vergroot. De vetcellen zwellen op, verharden, gaan op elkaar zitten en worden omgeven door vocht dat afvalstoffen bevat. Het resultaat: een bobbelige huid, cellulite. Het kan op alle leeftijden ontstaan maar komen het meest voor bij vrouwen. Vrouwen hebben een dikkere onderhuidse vetlaag, omdat door overmatige productie van het hormoon oestrogeen de vetcellen opzwellen en in aantal toenemen.

Oorzaken

Cellulite is in eerste plaats erfelijk bepaald, maar ook hormonen spelen een rol. Daarnaast zijn verkeerde voeding, stress en onvoldoende beweging van invloed op het ontstaan van cellulite.

Tips om cellulite te bestrijden

Bij Huidtherapie Twente wordt er Endermologie toegepast om de doorbloeding en afvloed te verbeteren. Tevens kun je de volgende tips volgen om cellulite te bestrijden.

Drink veel water

Drink 6 tot 8 glazen water per dag om je lichaam schoon te spoelen en afvalstoffen af te voeren.

Beweeg

Doe regelmatig aan lichaamsbeweging. Een half uur per dag wandelen of fietsen doet al heel wat goed.

Eet gevarieerd met meer eiwitten

Probeer zoveel mogelijk gevarieerd te eten met weinig suikers en zout. Eiwitten (proteïnen) kunnen helpen omdat ze de afvoer van afvalstoffen bevorderen.

Behandeling