Camouflage

Sommige huidaandoeningen gaan gepaard met pigmentverschillen in de huid. Bij deze huidaandoeningen kan bijvoorbeeld het pigment in de huid ontbreken, of juist meer pigment bevatten. Als de huidaandoening op delen van het lichaam voorkomt die niet met kleding te bedekken zijn, kan dit erg hinderlijk zijn. Daarom kiezen veel mensen voor de camouflagebehandeling. Voor het camoufleren van pigmentafwijkingen is “gewone” cosmetica vaak niet afdoende. De foundations van verschillende cosmeticamerken zijn niet dekkend genoeg om de pigmentafwijkingen goed te camoufleren.

Camouflage is het op een zo natuurlijk mogelijke manier bedekken of onzichtbaar maken van de aangedane huid en kan uitkomst bieden bij huidverkleuringen als:

  • Brandwonden
  • Couperose
  • Littekens
  • Pigmentvlekken
  • Vitiligo (het ontbreken van pigment)
  • Wijnvlekken

Wanneer wordt de camouflage gebruikt.

Uw huidtherapeut voert specialistische camouflage producten van DERMA COLOR, COVERDERM EN LYCOGEL. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor het camoufleren van huidaandoeningen met kleurverschil. Door een grote variatie in de kleuren van de camouflagecrèmes, is het mogelijk om een onopvallende camouflage aan te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Het accent bij camouflagetherapie ligt op het aanleren van het aanbrengen van de camouflage, zodat u zelf de camouflage dagelijks kunt aanbrengen. Deze producten zijn niet alleen watervast (u kunt er zonder problemen mee zwemmen & douchen) maar worden ook in elke willekeurige kleur gemengd, afgestemd op uw huidafwijking. Deze methode is een goede maskering van ontsierende plekken, met name in het gelaat, maar ook op het lichaam. Het aanbrengen van de camouflage wordt u aangeleerd zodat u er zelf thuis wanneer u het nodig vindt aan kunt brengen. Voor informatie over vergoeding vanuit uw verzekering voor camouflage kunt u onderstaande link aanklikken.

Vergoeding camouflage

Middelen