Acnetherapie

De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne en acnelittekens. Dit gebeurt al dan niet in combinatie met een behandeling door een arts. Daarnaast speelt de huidtherapeut een grote rol in het verstrekken van adviezen ten aanzien van de zelfstandige verzorging van de huid in de thuissituatie. Een actieve bijdrage van de patiënt is een belangrijke voorwaarde voor het uiteindelijke resultaat.

Acne

De huid bevat ongeveer vijftien talgklieren per vierkante centimeter . Om de huid soepel te houden, produceren ze talg (huidsmeer). De talgklieren monden uit in haarzakjes. Als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, ontstaat acné. Acné is een huidaandoening van de talgklieren waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. De medische term is acné vulgaris. Vulgaris is het Latijnse woord voor ‘gewone’, dat wil zeggen: de meest voorkomende vorm van acné. Acné wordt ook wel “jeugdpuistjes” genoemd. Hoewel niet helemaal correct, omdat ook volwassenen er nog last van kunnen hebben, geeft deze term wel aan dat dit type acné vooral tijdens de puberteit voorkomt. Acné kan zich op uiteenlopende wijzen uiten. Bij de één blijft het bij enkele onopvallende puistjes, bij de ander is het een uitgebreide aandoening in het gezicht (neus, voorhoofd, wangen). Deze pukkels en puistjes kunnen ook elders op het lichaam (de rug, schouders, de hals of de nek) voorkomen. Ze kunnen ook pustels en infiltraten in de huid vormen, die vrij pijnlijk kunnen zijn en waarbij littekens ontstaan die dan soms blijvend zijn.

Behandeling:

Acnétherapie bestaat uit behandelingen die afgestemd worden op de kenmerken van uw acne want voor elke vorm van acne is een specifieke behandeling noodzakelijk. Hierbij houden we rekening met uw huidconditie en uw persoonlijke wensen. Het doel van acnétherapie is het onder controle krijgen van acné en de schade van acné op de huid, zoals vlekjes, roodheden en littekentjes, te herstellen. Huidtherapie Twente beschikt over diverse middelen, zoals acnébehandelingen, speciale chemische peelings, micro needling therapie, speciale huidverzorgingsproducten en persoonlijk advies. Hiermee bereiken we vaak een sneller en beter resultaat en krijgt de huid weer een gladder en egaler aanzien.

Duur van de behandeling

Het bepalen van de duur van de behandeling is afhankelijk van het verloop van het genezingsproces. In het begin van de behandeling zal de behandelfrequentie hoog liggen en kan er bijvoorbeeld om de 1 of 2 weken behandeld worden. De behandeling neemt af naarmate de conditie van de huid verbeterd.

Adviezen:

Ook geeft de huidtherapeut adviezen waarmee de patiënt zelf de acne kan behandelen. Voor de behandeling van acne zijn verschillende mogelijkheden. Samen met u wordt gekeken naar de beste aanpak. Daarnaast worden er adviezen gegeven, zodat u zelf uw acne kan aanpakken.

Vergoeding:

Veelal worden deze acnebehandelingen vergoed door de zorgverzekering. De vergoedingen voor huidtherapeutische behandelingen verschillen per zorgverzekeraar. Wanneer de behandeling medisch acne gerelateerd is kunt u mogelijk hiervoor met een aanvullende verzekering in aanmerking komen. De kosten dient u per pin eerst zelf te betalen, bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering. Voor informatie over vergoeding bij uw eigen verzekeraar kunt u op de volgende link klikken: Vergoedingen acne.

De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne en acne-gerelateerde klachten en maakt hierbij gebruik van diverse behandelmogelijkheden.

Behandeling(en)